KŪRYBINĖS DIENOS UBIŠKĖJE SU „KELIAUJANČIŲ ARCHITEKTŪROS DIRBTUVIŲ“ KOMANDA

28/07/2015 19:43

Ubiškės mokyklos-darželio bendruomenė laimėjusi edukacinį projektą „Keliaujančios architektūros dirbtuvės 2015“ pakvietė visus, norinčius Ubiškės miestelio ir aplinkinių kaimų vaikus į 4 dienų kūrybinę stovyklą.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo ne tik vietiniai vaikai, bet ir tie, kurie atostogavo pas senelius, gimines ar draugus. Atvykę iš Šiaulių, Telšių, ir Vilniaus turėjo galimybę artimiau pažinti kaimo bendraamžių laisvalaikį ir draugiškumą.

Net 25 vaikai su dideliu entuziazmu plušo prie kiekvieno darbelio: patys šlifavo medieną, kalė, pjaustė, dažė lentas. Projekte nebuvo numatytos lėšos maitinimui, tad pietus gamino tėveliai, mokyklos darbuotojai, nuoširdžiai prisidėjo ir kaimo bendruomenės žmonės. Anot savanorio Justo Juzėno, visi jautėsi pavalgę kaip pas mamą.

Už galimybę pabūti drauge, už vaikų kūrybiškumo ugdymą ir savanorystės skatinimą dėkojame projekto sumanytojams ir išradingiems būsimiems architektams. Labai džiaugiamės ir esame dėkingi šio projekto rėmėjams: „Plungės kooperatinei prekybai“, individualioms M. Viktoravičiaus ir V. Monstavičiaus įmonėms, ūkininkui D. Ereminui, tėveliams, seneliams, kaimo bendruomenei ir visiems savanoriškai priridėjusiems prie vaikų užimtumo vasaros atostogų metu.

Pasibaigus darbams kyla apmąstymai ir idėjos ateičiai. Matant kaip nuoširdžiai bendravo ir bendradarbiavo vaikai su savo tėveliais, norisi dar labiau patiems imtis iniciatyvos kurti, gražinti aplinką, kurioje augame ir gyvename.

Renginio akimirkos: public.fotki.com/ubiske/keliaujanios-archit/

Ubiškės mokyklos-darželio

direktorė Rita Buivydienė

© 2010 visos teisės apsaugotos Lietuvos Respublikos įstatymų.

Make a website for freeWebnode