Vasaros stovyklos Ubiškės daugiafunkciame centre.

24/09/2021 15:33

    Šią vasarą Ubiškės daugiafunkciame centre vasaros stovyklose ilsėjosi ir turiningai praleido atostogas daugiau kaip 100 vaikų. Telšių m. Socialinių paslaugų centras jau antrus metus organizuoja stovyklą „VAIKŲ ŠYPSENA“, tradicijų nelaužo ir krepšininkai, viešoji įstaiga „Telšių krepšinio centras“ organizavo dvi sportines stovyklas liepos ir rugpjūčio mėn.,o Ubiškės DC sukvietė ne tik kaimo bendruomenės , bet ir Telšių m. vaikus į stovyklą „Atostogauk linksmai ir išradingai „.

Visų stovyklų tikslas įvairinti vaikų užimtumą ir organizuoti įdomias ir turiningas veiklas vasaros atostogų metu. Ubiškės bendruomenės vaikai turėjo galimybę artimiau ir plačiau susipažinti su Telšiais ir šio miesto istorinėmis vietomis, pakeliauti Lietuvos pajūriu, dalyvauti sportinėse varžybose, keliauti pėsčiomis Bivainės girios takais, Pateklos pakrantėmis.

Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai iš surinktos gamtinės medžiagos kūrė paveikslus, perteikė savo kelionių įspūdžius piešdami ir tapydami ant drobės. Dalyvavo socialinėje veikloje tvarkydami ir prižiūrėdami Ubiškės pušynėlį.

Visa mokytojų ir savanorių komanda skyrė didelį dėmesį vaikų socialiniams įgūdžiams įtvirtinti ir sustiprinti, nes po ilgo karantino ypač išryškėjo vaikų didžiulis noras bendrauti, dirbti komandoje, kartu praleisti laisvalaikį, mokytis tolerancijos, gebėti spręsti iškilusius konfliktus. Aptariant stovyklos programą, tėveliai ir vaikai liko patenkinti vaikų apgyvendinimo sąlygomis, maitinimu ir išreiškė pageidavimus, kad stovyklų pamainose vaikų amžiaus tarpsniai būtų panašūs, kad į veiklos programą būtų įtraukti ištvermės žygiai, kelionės su palapinėmis, dviračiais. Vaikai, palinkėję organizatoriams ir mokytojams gero ir smagaus naujų mokslo metų starto, patikino, kad ateinančią vasarą vėl susirinks stovyklauti. Nuotraukų mozaika primena vasaros stovykloje praleistas dienas.

 

Ubiškės DC direktorė Rita Buivydienė

© 2010 visos teisės apsaugotos Lietuvos Respublikos įstatymų.

Make a website for freeWebnode