Tolerancijos diena

16/11/2014 12:56

Elkimės atsakingai ir tolerantiškai

Ubiškės mokykloje – darželyje organizuotas renginys, skirtas ugdyti toleranciją, kantrybę, pakantumą ir gebėjimą suprasti kitus. Jame dalyvavo Telšių apskrities VPK Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų pareigūnų veiklos grupės specialistės Vilma Kuzminskienė ir Rasa Liaučytė bei šuo Amsis.

Kasmet šios dienos minėjimui Lietuvoje yra pasiūlomas vis kitoks simbolis. 2014 metais  Tolerancijos dienos simbolis yra Knyga. Mokiniai, kurdami Tolerancijos knygą, iliustravo ją, rašė savo mintis, piešė, taip išreikšdami savo supratimą apie toleranciją.

Vaikai jau ansktyvame amžiuje mokomi elgtis tolerantiškai ne tik artimiausioje aplinkoje, bet ir kelyje. Specialistės Vilma ir Rasa papasakojo apie tykančius pavojus kelyje, atšvaitų reikšmę, paaiškino, kur juos segėti. Mokiniai paruošė nuotaikingą programėlę, piešinių parodą, o patys pasipuošė saugaus eismo simboliais. Vyko diskusija, mokiniai sprendė kryžiažodžius, žiūrėjo filmuką apie saugų eismą. Renginio pabaigoje vaikai buvo apdovanoti balionais, atšvaitais ir kitomis dovanėlėmis. Išlydėdami svečius, mokiniai atsidėkojo piešinėliais su jų pamėgto šuniuko Amsio atvaizdu.

 Aušra Mažeikienė

Ubiškės mokyklos-darželio socialinė padagogė

public.fotki.com/ubiske/tolerancijos-diena-2014/

 

© 2010 visos teisės apsaugotos Lietuvos Respublikos įstatymų.

Make a website for freeWebnode